Torgny och Sita Fager om lägret i Backåkra 2022

”Det är väldigt glädjande att vara här”

Alma Fager, legitimerad Silviasjuksköterska, har rekryterat sina pensionerade föräldrar Torgny och Sita till lägret i Backåkra för att hålla i en kreativ verkstad för barnen och ungdomarna. Torgny som varit plåtslagare och slöjdlärare och hans fru Sita som jobbat med ekonomi skapade en liten snickarverkstad där barnen fick sätta ihop fågelholkar som de sedan målade och pyntade med strandfynd som pinnar och snäckor.

–Vi blev väldigt ledsna när min svåger Tommy drabbades av frontallobsdemens när han var 49 år, berättar Sita. När sedan Torgnys pappa drabbades av ALS så bestämde sig vår dotter Alma, som drivs av en otrolig empati, för att utbilda sig och arbeta inom demensvården.

Att tänka på och jobba med hjärnans sjukdomar har blivit en familjeangelägenhet. För Torgny och Sita kändes det bra att kunna bidra med något på lägret:

–Trots att allt egentligen är otroligt sorgligt så är det ändå väldigt glädjande att vara här. Vi ser hur barnen kastar sig över arbetsuppgifterna, tappar koncentrationen ett tag och rusar runt på gräsmattan men kommer tillbaka och arbetar målmedvetet. Det finaste var när lilla Julia gick runt i hotellbyggnaden och skrev upp vad alla deltagare på lägret heter och sedan skrev deras namn på sin fågelholk, då fick man en tår i ögat.

Klicka här för att läsa mer om lägerverksamheten.