”Det är många bitar som fallit på plats"

– Lägret känns lyxigt. Det är så lugnt här ute. Det var jätteskönt att prova yoga, nyttigt att fokusera på andningen, att finna lugnet genom att andas rätt, säger Ludwig.

Hans pappa, som bara är 63 år, fick diagnosen Alzheimers i januari. Familjen hade sedan länge förstått att inte allt stod rätt till. Ludwigs pappa började glömma naturliga saker som födelsedatum, koder till telefon och data bruk. Han fick även svårt att montera ihop och förstå ritningar. Men det jobbigaste av allt var att han började få problem med tidsuppfattning, att uttrycka sig och att lyssna på vad den övriga familjen sa. Diagnosen blev en förklaring på varför pappa betett sig så konstigt.

Ludwigs pappa har jobbat som servicetekniker hela livet och rest mycket inom arbetet, vilket lett till att de inte riktigt har kunnat prata med varandra. När sjukdomen kom blev det förstås sämre. Idag är Ludwig nästan en förälder för sin egen far.
– Jag har varit extremt arg och ledsen i perioder, säger Ludwig.

Ludwig har inte riktigt vågat läsa in sig på sjukdomen ännu. För honom har lägret varit jättenyttigt. Han har fått mycket information och fått ställa frågor om sjukdomen och vad som väntar.

Föreläsningarna har varit intressanta och förklarat varför hans pappa förändras.
– Det är många bitar och känslor som har fallit på plats. Jag har fått svar på varför jag har varit sur och ledsen. Lägret har verkligen hjälpt mig.

Klicka här för att läsa mer om lägerverksamheten.